Wil je het beste uit je FIFA kaart halen? Het resultaat is enorm afhankelijk van de foto die jij upload. Maak daarom een goede foto.

De beste foto voor het beste resultaat

Voor het beste resultaat maak je een foto op onderstaande wijze. Het beste is om alles vanaf de buik tot en met het gezicht vast te leggen. Benen hoeven er dus niet op.

goede foto maken
Zo maak je een goede foto voor een FIFA kaart

Niet doen:

  • Het hele lichaam, inclusief benen, op de foto
  • ‘s avonds of in het donker de foto nemen
  • Fotograferen nabij een lamp
  • Gebruik geen foto van Facebook of andere social media (lage kwaliteit)

Wel doen:

  • Houd de camera op 1 tot 2 meter afstand
  • Fotografeer vanaf de buik/borst tot en met het gezicht
  • Zorg dat de schouders er volledig opstaan
  • Maak gebruik van daglicht
Links een goed voorbeeld, rechts een slecht voorbeeld

Gebruik daglicht, maar geen directe zon

Probeer gebruik te maken van daglicht. Doe dit door bijvoorbeeld met je gezicht naar een raam te gaan staan. Maak de foto vanaf de raamkant, zo valt het licht op je gezicht en krijg je een heldere scherpe foto.

Zorg dat er geen direct zonlicht op je gezicht schijnt, dit levert vaak een vreemd contrast op. Daardoor is de ene kant van je gezicht vel van kleur (zonlicht) en de andere kant donkerder (door de schaduw).

Gebruik geen foto van Facebook, Whatsapp of andere social media

Maak geen foto die van Facebook komt. Gebruik ook geen foto die met Whatsapp verzonden is (verstuur de foto dus ook niet met Whatsapp naar je computer). Deze foto’s zijn van lage kwaliteit.

Foto’s op social media worden verkleind. Dit valt vaak niet op, maar de kwaliteit van de foto is veel lager. Daardoor wordt de foto onscherp op een FIFA kaart.

Upload vanaf je smartphone of mail naar je computer

Bestel je via je smartphone? Dan kun je de foto direct uploaden vanaf je smartphone. De kwaliteit zal dan niet verloren gaan.

Maak je de FIFA kaart op je computer? Dan kun je de foto vanaf je telefoon met een usb-kabel naar je computer overzetten. Maar ook emailen naar je computer is goed. Ook kun je WeTransfer gebruiken. Dat is een website waarop je je foto gratis upload (zonder account). Vervolgens kun je de foto weer downloaden op je computer, zonder kwaliteitsverlies.

Maak direct een FIFA kaart